Autor: Karl Bilder • 8. aprill 2024

Uued puidulaod kolmes suuremas linnas: Karl Bilder laienes puitmaterjalide müügiturule

Karl Bilder on avanud Tallinnas, Tartus ja Pärnus puidulaod ja pakub senistele puiduturu liidritele tugevat konkurentsi.

Karl Bilderi juht Olle Saare rääkis, et strateegiline otsus laiendada tootevalikut puidu ja puitmaterjalide osas võeti vastu juba 2020. aastal. “Liikumapanev jõud oli meie klientide soov,” selgitas ta.

Saare sõnul pakkus ettevõte ka varem klientidele puitmaterjale, kuid tegi seda teiste müüjate kaupa vahendades. Nüüd aga müüakse otse tootjate käest ostetavat puitmaterjali. Esimese, 1500 ruutmeetri suuruse spetsiaalse puidulao avas Karl Bilder Tartus 2022. aasta lõpus, praeguseks on sarnased laod avatud ka Tallinna ja Pärnu esindustes.

Aasta alguses liitus Karl Bilderiga kogenud puitmaterjalide ostujuht Maia Põlajeva. “Valik on professionaalsele ehitajale piisavalt lai,” sõnas ta. “ Meie valikus on olemas kõik saematerjalidest alates roovliistust kuni jämeda te prussideni, lisaks hööveldatud ja tugevsorteeritud puit, voodri- ja tuulekastilauad ning kõik saunamaterjalid“.

Kokku on sortimendis olemas ligi 1000 erinevat puidutoodet. L aos on lai valik erinevaid puitlaast- ja puitkiud plaate, lisaks erinevad vineerplaadid ning LVL liimkihtpuidud.

Puiduteemale pühendumist näitab FSC tarneahela sertifikaadi olemasolu, millele lisandub peatselt ka PEFC sertifikaat. Selleks, et toodet saaks pidada sertifitseerituks, peavad kõik selle tootmise, töötlemise ja turustamisega seotud ettevõtted olema sertifitseeritud – kui üks lüli pole seda teinud, siis sertifikaat ei kehti ja märgist, mis osutab vastutustundlikest allikatest saadud materjalidele, kasutada ei saa. Aina enam ehitatakse ka Eestis uusi hooneid, mis vastavad LEED ja BREEAM standartite nõuetele ja seal on samuti eelpool mainitud sertifikaadid vajalikud. Karl Bilder ühe väheste sertifikaadi omanikena saab siinkohal nõudlikke kliente aidata.

Karl Bilderist ostavad palju puitmaterjale ka majatehased, kelle soovid materjalide osas on tavapärasest keerulisemad ning kes vajavad ülitäpset tarnet, sest hilinemise korral võib kogu nende tootmine seisma jääda.

Tootevalikust tõi ostujuht eraldi välja kohe algavale hooajale viidates terrassi ehituseks ja hoolduseks vajalikud materjalid ja tooted. Terassilaudadest on olemas e rinevate laiuste ning profiilidega immutatud ja ka termotöödeldud terrassilauad. Karl Bilder pakub ka Belgia tootja Solidori kvaliteetseid terrassijalgu, materjale aluskonstruktsiooni ehitamiseks.

Põlajeva rääkis, et kohtab aeg-ajalt kliente, kes imestavad, et kunagi värvipoena tuntud Karl Bilderi ehitusmaterjalide valik on sedavõrd lai.

Karl Bilder alustas Värvikeskuse nime all 1997. aastal värvide müümisega ja kasvas eelmise buumi ajal 10 miljoni euro suuruse käibega värvimüügi ettevõtteks. 2008-2011 kriisi ajal liikusid aga maalritöödega tegelenud kliendid laiemale renoveerimisturule ning hakkasid küsima järjest mitmekülgsemat tootevalikut. Nii ilmusid valikusse fassaadimaterjalid, seejärel tüüblid, võrgud ja soojustusmaterjalid, karkassid, kipsplaadid. Karl Bilder kuulas oma kliente ja tootevalik kasvas aina suuremaks – praeguseks varustab ettevõte oma kliente juba kõigi ehitusmaterjalidega.

2018. aastal sai Eesti kapitalil tegutseva ettevõte nimeks Karl Bilder, mis tähistab ehitaja abilist, kes tarnib kõik materjalid, mida ehitusel vaja. Firma meeskond on oma teadmiste ja kogemustega kasvanud ehitusala nõuandjaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785