Autor: VBH Estonia • 15. aprill 2024

Lihtne ja turvaline lamekatuse lahendus: Elevate Rubbergard TM EPDM

Elevate Rubbergard TM EPDM katusekattematerjal pakub ideaalilähedast lahendust lamekatustele, olgu siis tegu elamu, abihoone, ärihoone või terrassiga. Elevate katusekattematerjal peab vastu vähemalt 50 aastat, on praktiliselt hooldusvaba ning selle paigaldamisega saab vajadusel hakkama ka üksi, ilma erioskuseid omandamata.
Elevate Rubbergard EPDM katusekatte materjal on loodud spetsiaalselt lame- ja madalakaldelistele katustele, nii äri-, tööstushoonetel aga ka elumajadel.

Meie keeruline ja muutlik põhjamaine kliima seab suure surve alla kõik katused koduses majapidamises – laias vahemikus muutuv temperatuur, ohtralt sademeid, mis mõjutavad maksimaalselt just lamekatuseid. Lisaks suvine UV-kiirgus. Kõik see paneb lamekatused erilise koormuse alla ning seab omakorda kõrged nõudmised katusekattematerjalile. Lihtsa lahenduse keerulisele probleemile pakub Elevate Rubbergard TM EPDM. Antud toote puhul on tegu maailma populaarseima (!) lamekatuste kattematerjaliga, mis katab üle miljardi ruutmeetri katusepinda.

„Ehkki enamuses on Rubbergard’iga kaetud just äri- ja tööstuhoonete katuseid, siis selle vastupidavus, hooldusvabadus ning lihtne paigaldus muudavad selle ahvatlevaks ja tõsiseltvõetavaks lahenduseks ka eramajade jaoks,“ on kindel maaletooja VBH Estonia tootejuht Siim Teppand. „Tänu oma mõõtmetele võib näiteks väiksema elumaja või suurema abihoone katuse katta ilma kinnitusõmblusteta vaid ühe tükiga, mis tõstab märkimisväärselt katuse vettpidavust. Ja meie kliimas on see suur asi.“

Tavalise 200-300 m² eramaja katuse võib katta vaid kahe-kolme tükiga, mis tähendab, et minimaalselt on nii ühenduskohti kui ka riski võimalikeks vigadeks.

Hinnatud ja kaasaegse materjali paigaldus on lihtne ning mis põhiline – ohutu. Liimkinnitus ei nõua lahtist tuld ega kuumutamist, väiksema hoone katuse katmisega saab suurepäraselt hakkama ka üks inimene. See annab olulist säästu paigalduskuludelt, lisaks võib sellega hakkama saada ka ilma ehitusalase hariduseta inimene.

Ehkki materjali pind on sile ega sammaldu, siis on see samas juurekindel ja talub suurepäraselt ka seisvat vett, mis teeb sellest täiusliku lahenduse näiteks murukatuste jaoks. Rubbergard EPDM on keskkonnasõbralik, mis lubab katuselt kogunenud vihmavett kasutada kasvõi taimede kastmiseks, ning on taaskasutatav.

Elevate RubberGard on katusekatte lahendus, kus iga väiksemgi detail on väga täpselt läbi mõeldud.

Ühtlasi on Elevate RubbergardTM aega ja ressurssisäästev ka vanade lamekatuste renoveerimisel, sest vana katusekattematerjali pole vaja eemaldada, uue võib kanda otse eelmisele kattele. Katusekattematerjal kinnitub erakordselt hästi erinevatele aluspindadele.

Elevate Rubbergard TM EPDM maaletooja VBH Estonia esindusest leiab lisaks katusekattele ka tervikliku lahenduse lamekatuste jaoks sh kvaliteetsed kaevud, korstnad ja ka katuseaknad, kõik mis õigeks katuse ehituseks vaja.

Lisainformatsiooni Elevate Rubbergard TM EPDM-i kohta leiab veebilehelt vbh.ee või VBH Estonia esindusest Läike tee 12, Peetri.

Uuri lähemalt ja osta siit >>

Vaata ka lühikest videot Elevate Rubbergard EPDM-I kohta:

Miks just Elevate Rubbergard EPDM?

  • Vastupidav – vähemalt 50 aastat eluiga
  • UV- ja osoonikindel
  • Hooldusvaba
  • Parem veepidavus
  • Leegi- ja kuumusevaba paigaldamine ilma kallite erivahenditeta
  • Saab paigaldada ka vanale katusekattele
  • Mugav renoveerimisel
  • Sobib ka murukatustele
  • Keskkonnasõbralik

Rubbergard Elevate – natuke ajalugu

Heidame pilgu maailma populaarseima lamekatuste kattematerjali edukasse minevikku:

  • EPDM – sünteetiline kumm - leiutati Ameerikas 1955. aastal ning materjal võeti kiiresti omaks oma erakordse vastupidavuse tõttu. EPDM on veniv, samas tugev, kannatab ekstreemseid temperatuure ja ilmastikunähtusi ning kemikaale. Need omadused ajas, kuumas ega külmas ei muutu. Peale katuste kasutatakse EPDM-i just väga head vastupidavust nõudvates toodetes nagu autorehvid, tihendid, kemikaalide voolikud, mootoririhmad jpm.
  • Juba 1962. aastal paigaldati esimesed EPDM katused. Nii mõnigi 1970-ndatel ehitatud katustest on siiamaani kasutusel ja töökorras.
  • Esimene Elevate Rubbergard (sel ajal tuntud kummitootja Firestone’i (1900)) katus paigaldati meile väga sarnase kliimaga Wisconsinis 1980. aastal – see katus ei vaja väljavahetamist ka praegu, 43 aastat hiljem.
  • See polnud aga esimene Elevate EPDM-i kasutus. Esimeseks oli hoopis veehoidla Hispaanias – 12 000m² suurune veekogu, mis hoiab vett tänaseni.
  • Juba 80-ndate lõpuks oli EPDM-ist kujunenud kõige populaarsem katusekattematerjal lamekatustele ja seda positsiooni hoiab materjal tänaseni.
  • Lisaks materjali väga headele omadustele aitas selle kiirele levikule kaasa ka 1973. aasta naftaembargo, mis muutis defitsiitseks bituumenipõhised katusekatted ning andis piisava lisatõuke materjali edasiarenduseks.
  • Elevate’i (ehk Firestone’i) 100 aastane kogemus kummist toodetega ning aastakümnete pikkune katusekattemembraanide arendus on loonud tõesti kindla süsteemi – selle katuse omanik enam muretsema ei pea.

Uuri lähemalt ja osta siit >>

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785