Autor: Kliimaseade • 19. aprill 2024

Tuleviku kütteinnovatsioon – uued NIBE s-seeria maasoojuspumbad on ülimalt tõhusad ja nutikad

Kallinev energia on pannud majaomanikke üha rohkem vaatama ülimalt säästlike maasoojuspumpade poole, seda nii uusehitiste puhul kui ka olemasolevate küttelahenduste uuendamisel. Aga missugust maasoojuspumpa valida?

Maasoojuspumba valimisel on oluline mitte ainult köetava pinna suurus, vaid ka seadme energiasäästlikkus ja efektiivsus ning elanike vajadustele kohandatavus. Moodne soojuspump on nutikas seade, mis arvestab teie kodu küttevajadustega igal aastaajal. Tark juhtsüsteem jälgib välisõhu temperatuuri, elektribörsi hinda, pereliikmete eelistusi ja nende elurütmi ning isegi ilmateadet. Just sellised omadused on uutel soojuspumpadel NIBE S1156 ja NIBE S1256.

KÕIGE ENERGIATÕHUSAM NIBE SOOJUSPUMP

NIBE S1156 ja NIBE S1256 on nutikal tehnoloogial põhinevad inverterkompressoriga maasoojuspumbad, mis ammutavad maapinnast energiat äärmiselt efektiivselt ka põhjamaises kliimas. Need on NIBE kõige energiatõhusamad maasoojuspumbad, mille aastane kasutegur (SCOP) on kuni 6,22*, tagades sellega ülimalt tõhusa ja kulusid säästva sisekliimasüsteemi. SCOP 6,22 tähendab, et iga kulutatud 1kWh elektrienergia kohta toodab soojuspump 6,22 kWh kütteenergiat – see on erakordne efektiivsus!

* NIBE S1156/S1256-18 soojusteguri (SCOP) väärtus on 6,22 (külm kliima, 35 °C), vastavalt Euroopa standardile EN 14825, st kehtivale standardile aastase soojusteguri (SCOP) määramiseks.

SOBIB NII VÄIKSELE KUI KA SUURELE MAJAPIDAMISELE

NIBE S1156/S1256 sobivad kuni 400 m2 suurustele majadele. Valida saab kolme võimsusklassi vahel: 1,5–8 kW, 3–13 kW ja 4–18 kW. Madala mürataseme ja uue keskkonnasõbralikuma külmaainega soojuspumbad sobivad nii uusehitistele kui ka olemasolevate küttelahenduste uuendamiseks.

SOOJAVEEBOILERIGA VÕI ILMA

NIBE S1256 on täiuslik süsteem kütmiseks ja sooja tarbevee tootmiseks, millesse on integreeritud 180 liitrine roostevaba soojaveeboiler. Kui aga Teie majapidamisse sobib paremini ilma veeboilerita soojuspump, mis on mõõtmetelt väiksem ja mahub seega ka madalasse ruumi, pakub NIBE mudelit S1156. Selle mudeliga saabühendada välise soojaveeboileri, mille suurus valitakse lähtuvalt sooja tarbevee vajadusest. Muude parameetrite poolest on S1156 ja S1256 sarnased.

PÜSIVALT WI-FI VÕRGUS

NIBE S1156/S1256 on ühendatud WiFi võrku, mis võimaldab soojuspumpa igal ajal juhtida kas uue puutetundliku ekraaniga ruumimooduli või nutiseadme kaudu. Pidev WiFi ühendus tagab, et seade saab kätte kõik tarkvarauuendused, ilma et kasutaja peaks selle üle pead vaevama.

LIHTNE KASUTADA

NIBE soojuspumpa on lihtne kasutada, sest kasutusjuhised ja vajalik info kuvatakse eestikeelsena suurele värvilisele puuteekraanile, kusjuures ainsa tootjana on NIBE sisestanud oma soojuspumba juhtpaneeli nii põhjalikud eestikeelsed kasutusjuhised, et soojuspumpa saab juhtida ka eraldiseisvat kasutusjuhendit vaatamata.

NUTIKAS JUHTÄPP myUplink

Uus äpp myUplik võimaldab jälgida soojuspumba tööd veebis, seadistada soojuspumpa vastavalt teie eelistustele ning veenduda, et seade töötab täpselt nii, nagu soovite. Kasutades myUplinki ja võrgupõhist tasuta IFTTT teenust, saate ühendada uue soojuspumba ka kodu teiste nutiseadmetega, muutes kodu sisekliima juhtimise veelgi mugavamaks. Näiteks saab nutikate andurite kaudu teavitada soojuspumpa, kui kedagi pole kodus. Soojuspump alandab seejärel toa- ja küttevee temperatuuri ning lülitab madalamale režiimile ka ventilatsioonisüsteemi. Samuti on teil juurdepääs

hääljuhitavatele assistentidele ning võimalus suhelda oma nutika soojuspumbaga häälkäskluste abil. Mõistagi säästavad sellised nutikad lahendused kulusid ja teevad teie igapäevaelu mugavamaks.

KÜTAB KÕIGE ODAVAMAL AJAL JA JÄLGIB ILMATEADET

NIBE S-seeria soojuspumpadel on kasutusel rakendus Smart Price Adaption (nutikas börsihinna jälgimine), mis võimaldab soojuspumbal saada infot järgmise 24 tunni NordPool elektribörsi hindadest. Tänu sellele töötab soojuspump maksimaalselt just sel ajal, kui elektri hind on kõige madalam. Lisaks on NIBE S-seeria soojuspumbad ühendatud ilmateatega, võimaldades seadmel kohanduda operatiivselt kiiretele ilmamuutustele ja muuta vastavalt kütterežiimi. Kõik see aitab veelgi säästa küttekuludelt ja tagab ülimalt mugava sisekliima.

Kliimaseade OÜ on NIBE soojuspumpade volitatud maaletooja ja hulgimüüja. Ettevõttel on lai edasimüüjate ja paigaldajate võrgustik, kes saavad meilt igakülgset abi ja tuge. NIBE soojuspumbal põhineva küttesüsteemi projekteerimisel kasutatakse spetsiaalset NIBE energia säästmise ja dimensioneerimise tarkvara. Majale valitakse sobiv soojuspump koos vajalike lisaseadmetega, arvutatakse aastane kokkuhoid võrreldes muu kütteliigiga, samuti aastane ekspluatatsioonikulu ja tasuvusaeg. Võtke ühendust NIBE müüjaga juba täna ja tellige endale uus S-seeria soojuspump!

Tutvuge NIBE soojuspumpade kevadkampaaniaga siin »

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785